top of page

AORA  I   Zweden

De zoektocht naar goede groepen is steeds een boeiende bezigheid. Eerst wordt er een longlist opgemaakt, waarna de groepen worden gecontacteerd. Als de prijs 'binnen het budget' valt, dan kunnen we verder. Zoniet bedanken we hen en stappen verder op zoek naar groepen.
Deze zes Zweden wilden wel op Stemvork optreden en de prijs bleek ook geen onoverkomelijk struikelblok, nochtans redelijk pittig... Maar na wat over en weer onderhandelingen, belandden ze toch op de shortlist die door het Stemvorkbestuur tot vier groepen moest worden gereduceerd. 
Na de onderhandelingsronde en hun plaats op de shortlist, hoopte de Stemvork-voorzitter dat deze groep de 'eindmeet'' zou halen. Niet omwille van hun prijs, maar omdat ze écht wel goed zijn. Bekijk en beluister vooral hun video onderaan dit artikel maar eens...

Ze stellen zich graag persoonlijk aan je voor:

AORA is een meermaals bekroonde zanggroep uit Stockholm, Zweden. De groep, opgericht in 2016, heeft aan verschillende tournees, festivals en wedstrijden door heel Europa deelgenomen en heeft daarmee een zeer gerespecteerde naam verworven in de briljante wereld van a capella. Met originele muziek die wordt geprezen om de herkenbare teksten en arrangementen, nemen deze Zweedse harmonizers hun publiek mee op een reis door de muzikale landschappen van folk, pop en jazz. In 2022 brachten ze hun debuut-EP “Puls” uit met originele muziek in hun moedertaal. 'Puls' illustreert de alledaagse gedachten, gevoelens en dilemma’s die je zo vaak tegenkomt in je leven. Een voorbeeld hiervan is ‘Jag lovar’ (‘Ik beloof het’), de eerste single, waarin AORA het altijd zo herkenbare onderwerp van alledaagse beloften aanpakt. Door middel van krachtige zang en herkenbare teksten neemt 'Puls' de luisteraar mee door een breed palet aan thema’s waarbij de rode draad de puls is.

DSC03637_edit_72dpi_16bit.jpg
beschrijvende tekst Groep
Video
bottom of page