top of page

FAQ

Bestel hier je tickets rechtstreeks:

 • Wat is a capella?
  Wikipedia leert ons: "A capella (Italiaans: a cappella, van alla cappella, op de manier van de kapel) is een muziekterm voor zingen zonder instrumentale begeleiding..." We kunnen zeggen dat het een muziekstijl is waarbij enkel de menselijke stem wordt gebruikt.
   

 • Wat is het Stemvorkfestival?
  Een tweejaarlijks, internationaal festival met concerten door a capella ensembles.

   

 • Waar en wanneer gaat het door?
  De eerstvolgende editie vindt plaats in voestalpine Sadef, Bruggestraat 200 te Hooglede-Gits op 28 september 2024. Deuren open om 17 uur, concerten starten vanaf 18 uur.

   

 • Hoe werkt het festival?  [hier vind je een overzichtelijk schema]
  Een beetje zoals een ander festival: je koopt een ticket, komt het festivalterrein op en je kiest zelf de hele avond wat je planning is. Het is niet één podium, maar vier podia die staan verspreid over de site. Vier groepen treden er twee aan twee op, elk op hun eigen podium/locatie. Ze zingen vier concertjes van 20 minuten. Tussen ieder concert heeft elke groep een pauze van 30 minuten. Dat geeft je de kans om een andere groep aan het werk te zien.
  Eenmaal je er bent is het echt heel eenvoudig. Je krijgt van ons een grondplan van de site waarop ook de volgorde van de concerten te zien is. Bovendien lopen er veel medewerkers rond die je graag wegwijs maken indien je problemen zou hebben.

   

 • Is dat allemaal 'begaanbaar'?
  Alle afstanden zijn steeds perfect wandelbaar, ook voor minder mobiele mensen. We zorgen er ook voor dat alle locaties voor iedereen vlot toegankelijk zijn.

   

 • Waar kan ik een ticket kopen?
  Van zodra de ticketverkoop start, word je via een klik op
  deze link verbonden met Ticketwinkel die
  onze tickets beheert.

   

 • Wat kost een ticket?
  Een ticket kost 30 euro in voorverkoop. Daarmee kan je alle concerten gaan bekijken en beluisteren. En als je van een bepaalde groep niet genoeg kan krijgen, zelfs meerdere keren.

   

 • Is er ook mogelijkheid voor een hapje en een drankje?
  Ja hoor. Verschillende hapjes en dranken zijn de ganse avond te verkrijgen aan en in de Eetstraat.

bottom of page