top of page
beschrijvende tekst Groep
Video groep

Ardú   I   Ierland

Er zijn zo van die groepen die steevast in het hoofd van een organisator blijven hangen. Jaren terug hoorden we deze groep voor het eerst en waren toen al gecharmeerd door hun klank. Gezien we keuzes moeten maken, ook naar stijl toe, was er altijd wel een [gegronde] reden om hen 'niet deze editie' te programmeren. Dit jaar gingen we opnieuw op zoek naar hen met de vaste wil het nu te doen lukken. Toen de onderstaande video tijdens het beoordelen van de shortlist op de bestuursleden losgelaten werd, was het heel stil. Hier en daar hoorde je '...wauw' of '...kippenvel'... De video hieronder vertelt al heel wat. We zijn trots dat we Ardú kunnen brengen op ons festival.

Ardú verwacht jullie, luister maar:

Ardú24-4.jpg

Ardú is een bekroond ensemble en een pionier op het gebied van hedendaagse vocale muziek in Ierland. Deze vocale band heeft een druk tourschema en heeft Ierland tot nu toe vertegenwoordigd op internationale festivals in Londen, Edinburgh, Finland, Kroatië, Oostenrijk en Italië. Ardú treedt regelmatig op op spraakmakende festivals in Ierland, zoals het City of Derry International Choir Festival (2020), MusicTown Festival (2020), K Fest (2019) en het Cork International Choral Festival (2018), waar ze samen met het Zweedse trio Solala optraden. De groep was te zien op tv en radio, waaronder de Ray D’Arcy Show, de BBC Proms en Sing: Ultimate A Cappella op Sky One. Ze steunden de Amerikaanse a capella-groep Straight No Chaser in de National Concert Hall, Dublin in september 2019.

Ardú heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs in de Choirs for Christmas-wedstrijd van 2018 op RTÉ Lyric FM, en werd tweede bij de Contemporary A Cappella Recording Awards 2019 in de categorie 'Best Classical/Folk song' voor hun opname van Homeward Bound, gearrangeerd door Oliver Lambert. Ook ontvingen ze de publieksprijs op het Vokal.Total festival 2019 in Oostenrijk.

Als ambassadeurs van het hedendaagse a capella-genre in Ierland richtte Ardú in 2017 het Irish International A Cappella Festival op.

bottom of page